Over Mermedia

Heidi Vandenbussche - pr-adviseur

Hallo, ik ben Heidi Vandenbussche en heb ruim 15 jaar ervaring in public relations, communicatie & marketing (zie LinkedIn voor meer details). Sinds 2014 ben ik aan de slag als freelancer. Mijn klanten zijn voornamelijk (inter)nationale organisaties in de toeristische & entertainment sector. Ik ben een creatieve duizendpoot en een professioneel storyteller. Waarmee kan ik jou helpen?

What’s in a name?

Dat ik aan de slag wou als freelancer wist ik al lang voor 2014. De naam liet wat langer op zich wachten. Tot ik, na een strandwandeling, plots het licht zag: Mermedia. ‘Media’ spreekt voor zich. Als PR & communicatie-experte en content creator heb ik vaak met diverse media te maken. En ik zie mijn online magazines Living by the Sea en Take me to Sweden als mijn eigen media. De zee kreeg ook een stukje van de naam. Ik kan me niet inbeelden dat ik niet aan zee zou wonen. Geboren en getogen! En toevallig (of niet) lees je ook een beetje ‘mermaid’ in Mermedia. In 2001 leerde ik duiken en voel ik me als een zeemeermin onder water. Of was het als een vis in het water?

Portfolio

Mijn ervaring bouwde ik op als “press & events”-medewerker bij de Plopsa-groep. Daarna werkte ik jaren als persverantwoordelijke voor Vlaanderen Vakantieland/Toerisme Vlaanderen. Die ervaring zet ik nu als freelancer in voor zowel lokale als internationale bedrijven in de travel & leisure industrie.

Ik schrijf een wekelijkse column voor De Streekkrant en er verschijnt af en toe een artikel of reportage van mijn hand in de Krant van West-Vlaanderen, Steps, VAB magazine, Expedia,… Naast het geschreven woord, speelt ook het gesproken woord een rol in mijn leven, als voice-over en met de podcast ‘The Swedest Thing‘.

Public relations & communicatie

  • Efteling, Achterhoek (via PowerPR)
  • Visit Sweden
  • Badhotel Domburg
  • Seastar
  • En in het verleden ook: JustBite, The Little Mermaid – musical van Marmalade (via PeetersPR), KBC, Pairi Daiza, De Bardijnen, Little Black Bike, AG Insurance, Westtoer,…

Redactie & content creatie

Visit Sweden, VAB Magazine, De Streekkrant/Deze Week, Steps, Krant van West-Vlaanderen, Take me to Sweden, Living by the Sea, Explorista, Expedia, OMAG,…

Workshops

Femma Blogschool, Westtoer, Creatief Schrijven, Stad Peer, Ostend City Queens, BlogAcademie,…